ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ο τόπος όπου διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν ακμάσει στο πέρασμα των αιώνων. Η πόλη, συχνά μάλιστα, αποκαλείται «το στολίδι της Μεσογείου», και σύμφωνα με τους περισσότερους Έλληνες, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Χτισμένη στην περιοχή της Μινωικής Κυδωνίας, η πόλη των Χανίων είναι το χαρακτηριστικό σύμβολο της ιστορικής μητρόπολης όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, ο τόπος που ιστορικά υπήρξε το χωνευτήρι σημαντικών πολιτισμών, όπως οι Μινωίτες και οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ενετοί, οι Άραβες, οι Οθωμανοί, και τελικά οι σύγχρονοι Έλληνες, καθώς όλοι τους έχουν αφήσει το μοναδικό αποτύπωμά τους στην αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της πόλης μέχρι σήμερα.

Από το επιβλητικό φρούριο του Φιρκά μέχρι το μνημείο ορόσημο των Χανίων, τον Αραβικό Φάρο και το Παλιό Θαλάσσιο Τείχος, το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με την μεθυστική του ατμόσφαιρα θα σας ταξιδέψει γοητευτικά πίσω στον χρόνο, με τα υπέροχα, καλοδιατηρημένα κτίρια του, που έχουν χτιστεί αιώνες πριν.

Πίσω μάλιστα από το Ενετικό Λιμάνι βρίσκεται η Παλιά Πόλη των Χανίων, ένας εκπληκτικός λαβύρινθος από στενά σοκάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε πανέμορφα, εξαιρετικά διατηρημένα παλιά κτίρια, θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, στις μέρες της ακμής της Ενετικής ναυτικής αυτοκρατορίας, όταν τα Χανιά ήταν μία από τις κυριότερες εμπορικές πόλεις της Ευρώπης. Μην χάσετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές της αυθεντικής Μεσογειακής ατμόσφαιρας της πόλης.

Το ξενοδοχείο Avra City βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία κοντά στην διάσημη Παλιά Πόλη των Χανίων, αλλά σε απόσταση ασφαλείας από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Χτισμένο σε μια εκλεκτή περιοχή, κοντά στο εμπορικό κέντρο, το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Είτε βρίσκεστε στα Χανιά για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή και διασκέδαση, αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για να περιπλανηθείτε στην γύρω περιοχή και να δοκιμάσετε όλα όσα η Κρήτη έχει να σας προσφέρει, από την εξαιρετική κουζίνα της, μέχρι τα παραδοσιακά ποτά της, όπως η περίφημη “τσικουδιά” ή “ρακή”, τα οποία παράγονται πάντοτε από τοπικούς παραγωγούς. Μιλήστε με τους ντόπιους, ακούστε τις ιστορίες τους, και δημιουργείστε μια μοναδική εμπειρία που θα φυλάξετε στην καρδιά σας για πολλά χρόνια…

ΟΔΗΓΙΕΣ
Balos Beach

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Γνωρίστε το νησί της Κρήτης και τα κοσμοπολίτικα Χανιά, που αγκαλιάζοντας το παλιό δημιουργούν χώρο για νέες εμπειρίες...