Δικαστήρια Χανίων: Ένα ιστορικό κτίριο και μια όμορφη γειτονιά

Τα Δικαστήρια των Χανίων είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνοικίες στη νέα πόλη των Χανίων. Ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Δικαστηρίου βρίσκονται η όμορφη πλατεία Ελευθερίας και η μεγάλη εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Τα Δικαστήρια των Χανίων είναι πολύ κοντά στο Avra City Hotel και βρίσκονται στη διασταύρωση 4 κεντρικών δρόμων και 2 μικρότερων. Αυτό σημαίνει ότι αν οδηγείτε μέσα στη σύγχρονη πόλη των Χανίων, πιθανότατα θα τα συναντήσετε.

Θα εντυπωσιαστείτε από την αρχιτεκτονική και το μέγεθος του κτιρίου των Δικαστηρίων Χανίων. Πρόκειται για ένα μεγάλο 4όροφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο κτίστηκε τον 19ο αιώνα και λειτούργησε αρχικά ως νοσοκομείο. Σήμερα το επιβλητικό κτίριο στεγάζει, εκτός από τα Δικαστήρια των Χανίων, και γραφεία της Νομαρχίας Χανίων.

Η περιοχή είναι από τις πιο “ζωντανές” της πόλης, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν και είναι ανοιχτά τα δικαστήρια αλλά και το απόγευμα και το βράδυ. Αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της σύγχρονης πόλης των Χανίων, και διαθέτει πολλά ωραία καφέ, εστιατόρια και καταστήματα.

Αν και το κτίριο των δικαστηρίων είναι αρκετά παλιό, το ίδιο δεν ισχύει και για τα περισσότερα άλλα κτίρια της περιοχής. Στην πραγματικότητα, στη συνοικία θα βρείτε μερικά από τα πιο σύγχρονα κτίρια διαμερισμάτων και γραφείων στην πόλη των Χανίων.

Στη γύρω περιοχή, ο ωραιότερος κατά πάσα πιθανότητα δρόμος από τους πολλούς που οδηγούν στο δικαστήριο, είναι η υπέροχη οδός Ηρώων Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής στους ντόπιους, με όμορφα μέρη για φαγητό, ποτό και αγορές.

Δικαστήρια Χανίων: Η ξεχωριστή πλατεία Ελευθερίας και η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου

Η όμορφη πλατεία μπροστά από τα δικαστήρια είναι η πλατεία Ελευθερίας. Στην πλατεία θα βρείτε το μεγάλο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο μεγάλος αυτός πολιτικός που καθόρισε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, έχει σήμερα ένα άγαλμα αφιερωμένο σε αυτόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Οπότε η ιδιαίτερη πατρίδα του, η πόλη των Χανίων, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από το να του αφιερώσει επίσης ένα μεγάλο άγαλμα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της.

Η πλατεία πήρε τη σημερινή της μορφή τα τελευταία χρόνια. Γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου υπάρχουν πολλοί ψηλοί φοίνικες, που τονίζουν το μεσογειακό χαρακτήρα της πόλης.

Πίσω από το δικαστήριο βρίσκεται η μεγάλη εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στη νέα πόλη των Χανίων και είναι πολύ δημοφιλής στους ντόπιους για θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαπτίσεις.

Η γειτονιά των Δικαστηρίων Χανίων είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της σύγχρονης πόλης των Χανίων. Μια επίσκεψή σας εκεί μπορεί να σας δώσει την πραγματική εικόνα της καθημερινής ζωής σε αυτήν την υπέροχη πόλη.

Με τα ωραία κτίρια της και τα εξαιρετικά καφέ, εστιατόρια, και καταστήματα της, η συνοικία των Δικαστηρίων Χανίων είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για να επισκεφθείτε.