Το Μινωικο Πλοιο της πολης των Χανιων

Το Μινωικό Πλοίο της πόλης των Χανίων είναι ένα εξαιρετικά φτιαγμένο αντίγραφο ενός πλοίου του 15ου π.Χ. αιώνα, που βρίσκεται στο Μουσείο Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής.

Καθολικη εκκλησια της πολης των Χανιων

Ο Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η καθολική εκκλησία των Χανίων, βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, στην πολυσύχναστη οδό Χάληδων.

Τριμαρτυρη: Καθεδρικος Ναος και Μητροπολη της πολης των Χανιων

Ο Καθεδρικός Ναός Τριμάρτυρη που αποτελεί τη Μητρόπολη της πόλης των Χανίων, είναι μια εκκλησία με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης.

Συναγωγη Ετζ Χαγιμ, πολη των Χανιων

Η Συναγωγή Ετζ Χαγίμ βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Χανίων, στην πάροδο Κονδυλάκη. Μνημονεύει τη μακρά παρουσία των Εβραίων στην πόλη στη διάρκεια της ιστορίας.

Τα Ταμπακαρια στην Χαλεπα της πολης των Χανιων

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια των παλιών βυρσοδεψείων στα Ταμπακαριά της Χαλέπας, αποτελούν ζωντανά μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της πόλης, και ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να φωτογραφίσετε.

Η εκκλησια της Αγιας Μαγδαληνης στην πολη των Χανιων

Η επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στην Χαλέπα, την πιο ιστορική συνοικία της πόλης των Χανίων, δίνει την αίσθηση ότι έχετε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η εκκλησια του Αγιου Νικολαου και ο μιναρες του Αχμετ Αγα στην πολη των Χανιων

Η μοναδική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η καλά κρυμμένη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η ενετική εκκλησία του Αγίου Ρόκκου και ο μιναρές του Αχμέτ Αγά, είναι όλα τους υπέροχα μέρη για να επισκεφθείτε στην πόλη των Χανίων, μακριά από τα πλήθη των τουριστών.

Η συνοικια Σπλαντζια στην πολη των Χανιων

Η συνοικία και η πλατεία της Σπλάντζιας είναι από τα πιο αυθεντικά μέρη της πόλης των Χανίων.

Δικαστηρια Χανιων – πλατεια και συνοικια: Στην καρδια της νεας πολης των Χανιων

Το εντυπωσιακό κτίριο των Δικαστηρίων Χανίων, μαζί με την πλατεία Ελευθερίας και την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, βρίσκονται την καρδιά μιας από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της σύγχρονης πόλης των Χανίων.

Δημοτικος Κηπος Χανιων: Ανακαλυψτε μοναδικα δεντρα, τα σπανια αγριοκατσικα Κρι Κρι και τον Πυργο-Ρολοι

Ο Δημοτικός Κήπος των Χανίων προσφέρει άφθονη σκιά και μοναδικά δέντρα. Διαθέτει επίσης ένα εμβληματικό κτίριο ηλικίας περίπου ενός αιώνα, και το μοναδικό μέρος στην πόλη των Χανίων όπου μπορείτε να δείτε το περίφημο Κρι Κρι, το σπάνιο αγριοκάτσικο της Κρήτης. Μπορείτε να φανταστείτε έναν καλύτερο κήπο;